dimarts, 20 de gener del 2015

Alerta vermella, hi ha un nou brot d'EPA!


Al voltant del concepte del Personal Learning Environment es podrien aportar moltes argumentacions però de moment la que més m'ha agradat és la del nostre company en Jordi. La llengua catalana té prou recursos com per no haver de demanar cap préstec en aquest àmbit concret.

L'únic problema que se'm presenta és de caràcter lúdico- semàntic, potser al nostre company no li agrada el PLE perquè dóna sensació d'acabat , no dóna joc . Si ja està ple no hi podem afegir res més i si està massa ple no és gaire agradable de llegir.
D'altra banda,  si et mostro la meva EPA, m'arrisco a causar una certa impressió escatològica. Ja que té nom de virus maligne o d'erupció cutània.
Però també tenim l'opció de tractar-ho com una interjecció: EPA!!!!

Un crit de guerra que ens anima a continuar l'esforç i la investigació tecnològica de manera que mai quedi prou PLE, que sempre hi hagi un petit espai per una altra utilitat.

Per cert.. aquí teniu la meva EPA:






Una  EPA simple, senzilla i directa ; sense artifícis innecessaris ni dibuixets.
Amb un filaments que fan de nexe entre una acció i una altra. 

Ja que una de les característiques que m’ha donat més maldecaps ha estat la divisió a agrupació de les utilitats , aplicacions en les diferents opcions : accés, creació i compartició.
Segons Adell i Castañeda (2011) les parts que formen un ple són els recursos amb els que podem accedir a la informació. Els recursos amb els que es pot generar nova informació i reflexions i , per últim, els entorns on ens podem relacionar i compartir reflexions .
Però un concepte fonamental és on es comenta que cap dels recursos ni estratègies que es poden fer servir en l’ecosistema de l’EPA  no són exclusius d’una àrea determinada. Per tant, no és una tasca senzilla la plasmació pictòrica de la nostra pròpia EPA.I el més segur és que s’hagi d’anar actualitzant cada poc temps. 


Malgrat tot no se li pot negar que és un bon exercici de reflexió.


Aquí us deixo un vídeo amb la informació bàsica sobre els PLE o EPA: 

 

A partir d'aquí... l'infinit.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada